Sporters - Diane ValkenburgDiane Valkenburg


Een topsporter doet er alles aan om op dat ene juiste moment de beste te zijn. Al het andere laten vallen en altijd bezig zijn met die ene prestatie; hard trainen, veel analyseren, bewegingen perfectioneren, veel rust nemen, goed eten, op tijd naar bed gaan, materiaal in orde hebben. Er komt heel veel bij kijken.

Maar een sporter kan dat nooit alleen. De juiste begeleiding en steun uit de directe omgeving is essentieel. Alweer vijf jaar geleden kwam ik bij Eijgenraam Hoogwerkers met een heel ambitieus plan. Ik had nog geen internationale wedstrijden gereden, maar ik had wel een hele grote droom: meedoen aan de Olympische Spelen in Vancouver.

Ik wist precies wat ik nodig had om dat te kunnen bereiken. Ik had al een goed team en snelle ploeggenootjes, maar de financiële middelen die nodig waren, ontbraken nog. Met de steun die ik kreeg van Paul, is het mij gelukt enorm te verbeteren in mijn prestaties. Ik ging veel beter schaatsen en ik plaatste mij dat jaar voor het eerst voor world cup wedstrijden, EK’s en WK’s. En ruim twee jaar later kwam mijn droom uit; ik stond op de Olympische Spelen.    

En nu droom ik weer verder. Deelname aan de Olypische Spelen in Vancouver was fantastisch, maar ik wil meer. Ik heb inmiddels hele mooie medailles gewonnen; zilver op de 1500 meter tijdens de WK Afstanden 2011 in Inzell en goud op de ploegenachtervolging tijdens de WK Afstanden 2012 in Heerenveen. Een individuele gouden medaille en een medaille op de Spelen missen nog, en daar ben ik nu heel hard voor aan het trainen.

Ik zet alles opzij om op dat ene moment, over een kleine twee jaar in Rusland, op mijn best te zijn. En ik ben heel blij dat ik daarbij nog altijd op de steun van Eijgenraam Hoogwerkers kan rekenen. Deelname is op de Olymische Spelen in Sochi niet meer het enige doel. Door een hoogwerker van Eijgenraam op het hoogste treetje van het podium getild worden, dat is mijn plan!

Bedankt Eijgenraam Hoogwerkers, voor jullie steun!

Diane Valkenburg

lwww.dianevalkenburg.nl/